Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Δράσεις

Eκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στα μοναστήρια του Τρικόρφου

Tην Παρασκευή 19 Απριλίου και οι τρεις τάξεις του γυμνασίου Ευπαλίου συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη στα εκπαιδευτική επίσκεψη στα μοναστήρια του Τρικόρφου.  Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών και συγκεκριμένα στις διδακτικές ενότητες: κατακόμβες, από την εικόνα στην ομοίωση, κοινοβιακός μοναχισμός, οδοιπορικό της Μεγάλης Εβδομάδας και Εκκλησιαστική αρχιτεκτονική και τέχνη.

Η επίσκεψη άρχισε από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου όπου συμμετείχαμε στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και μετά την πολύ εμπνευσμένη και επίκαιρη ομιλία της Ηγουμένης γερόντισσας Μόνικας ,οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες  και δούλεψαν τα φύλλα εργασίας για την Εκκλησιαστική τέχνη. Σημαντική ήταν και η παρέμβαση της κ. Σοφίας Λογοθέτη, καθηγήτριας εικαστικών του σχολείου μας, σχετικά με τις αγιογραφίες του Ναού. Το μάθημα μεταφέρθηκε κατόπιν στις κατακόμβες όπου η άκρως υποβλητική ατμόσφαιρα ενθουσίασε τους μαθητές. Στο αρχονταρίκι της Μονής μαζί με τα πλούσια κεράσματα τα παιδιά μας δέχτηκαν ευχαρίστως και την βοήθεια των αδελφών στις εργασίες τους.

Η επίσκεψη μας συνεχίστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ όπου θαύμασαν το μεγαλύτερο καμπαναριό του κόσμου, 400 σήμαντρα και 62 καμπάνες όπως κι η Αγιά Σοφιά. Επίσης γνώρισαν το βίο του Αγίου Σεραφείμ μέσα από τις αναπαραστάσεις που υπάρχουν στο μοναστήρι, ακολούθησαν το οδοιπορικό των παθών του Χριστού μέχρι τον Τάφο του και βεβαίως έπαιξαν με την ψυχή τους στις πολύ ωραίες εγκαταστάσεις της Μονής 

Ευχαριστούμε θερμά τις Μοναχές και τους Μοναχούς για την άψογη περιποίηση και ευχόμαστε καλό Πάσχα! Ευχαριστούμε επίσης τις καθηγήτριες κ. Μαρία Μασγάλα και κ. Σοφία Λογοθέτη που μας συνόδευσαν σε αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη .